Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
Naptár
2018. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
A mi célkitűzésünk

A Mestervirág csapat feltette az életét arra, hogy minden Budapesti és Pest megyei ember számára elérhető legyen a minőségi virágküldés. Mit is takar ez? Mitől lesz a virágküldés minőségi? A lelkiismeretes emberektől, akik a mi csapatunkban dolgoznak a hét minden napján 08:00-20:00 óra között azért, hogy meglephesse szeretteit modern, trendi és mindenek előtt friss virágokból készült gyönyörűséges virágkölteménnyel! Ugyanis nem lehet félvállról venni a virágok beszerzését, meg kell nézni minden köteget, egyenként, meg kell vizsgálni a virágokat, hogy azok ne legyenek töröttek, penészesek. A virágokat a műhelyünkig vízben kell szállítani, hogy azok ne menjenek tönkre, ezért már a virág beszerzése meghatározza a kiszállított virágcsokor minőségét. A virágcsokor megkötésekor nem lehet egy virágkötő kezdő, illetve hebrencs, a virágkötő mesternek tudni kell a legújabb trendekről és a tudásához és kreativitásához mérten a legjobb csokrokat kell megkötnie a vásárló által kért virágokból. A virágfutárnak, gyorsnak és pontosnak kell lennie, törekednie kell arra, hogy a célszemély vegye át a virágcsokrot, udvariasan kell átadnia a virágcsokrot és sok esetben a minőségi szolgáltatás érdekében, akár egy közeli címre is át kell vinnie a virágot, ha ezt a kialakult helyzet megkívánja. Nálunk mindenki arra törekszik, hogy a vásárló a maximálisan elvárható virágküldő szolgáltatást kapja kedvező áron, hogy ne csak a felső tízezer tudja megajándékozni szeretteit virágokkal, hanem a fizetésből élő emberek is. Fontos, hogy a minőség nem az ár függvénye, hanem a tisztességes kereskedő ismérve!   

Itt mindent megtalál ami virágokkal kapcsolatos!

2017.04.16 13:17
Anyák napja

Anyák napja

Az Anyák napja egy olyan nagyszabású ünnep, amit az egész világon megünnepelnek. Ezen a napon ünnepeljük az anyaságot, ezen a napon köszönjük meg azt, hogy az anyukánk, nagymamánk felnevelt minket és egy pompás virágcsokor a legkézenfekvőbb ajándék. Magyarországon Anyák napja mindig május első vasárnapja, viszont más országokban az Anyák napja más napra is eshet, tehát nem egy napon ünneplik.

Az anyák napjának a története elég régre, az ókori Görögök idejére tehető. Abban az időben Rheának, az istenek anyjának tartottak tavasszal ünnepséget és egyúttal az összes anyát is ünnepelték. A legtöbb kultúrában fellelhető, hogy mindig tartottak valami ünnepséget, amikor az anyákat ünnepelték, tehát már régen is tudták, hogy az édesanyáknak meg kell köszönni a törődést és a nevelést!

 

A húsvétot követő negyedik vasárnap ünnepelték az 1600-as években az Anyák napját. Akik távol éltek az édesanyjuktól erre a napra szabadnapot kaptak és az anyukájuknak előző nap süteményt készítettek és másnap, Anyák napján hazautaztak meglátogatni az anyukájukat.

 

1872-ben az Egyesült Államokban, Bostonban ünnepelték meg először az Anyák napját. Anna M. Jarvis Indította el azt a mozgalmat, hogy az Anyák napja nemzeti ünneppé váljon és elterjedjen az egész világon. Ez sikerült is, mert először az Egyesült Államokban vált nemzeti ünnepé, majd a kereskedők leleményességének köszönhetően Európában is népszerűvé vált megünnepelni az Anyák napját! Noha ezen a napon ajándékozzák meg az édesanyákat és legtöbben virággal, virágcsokorral, sokan azzal vádolják a virágkereskedőket, hogy ez az Ő ünnepük és csak arra jó, hogy őket gazdagítsa. Ezzel nem értek egyet, mert nyilván a virág a legkézenfekvőbb ajándék az anyukák részére, aki féltékeny a virágosokra, hogy van egy olyan nap, amikor kicsit jobban keresnek, az menjen ki a rétre és szedjen ott virágot és akkor nem kell erre pénzt költeni…

Anyák napja

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ünnepelte először az Anyák napját Magyarországon, ez az 1925-ös évre tehető. Majd nem sokkal később, 1928-ban már iskolai ünnepségként jegyezték az Anyák napját. Petri Pálné hozta az ötletet Amerikából és az Ő közbenjárására tartották meg az első Anyák napi ünnepséget a MÁV gépgyárában. Ez után a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tette ezt az ünnepet országossá. A propagandaszövegük a következő volt, ezzel népszerűsítették az Anyák napját: „Felkérjük a mélyen tisztelt Tanárelnököket, hogy május első vasárnapján tartandó Anyák napja, ezt a gyönyörű ünnepet, szeretettel alakítsák ki növendékeik lelkében, amelynek pedagógiai, jellemképző ereje messze túlhaladja egy-egy család körét és a nemzetnevelés erkölcsnemesítő munkájába kapcsolódik.” Ettől kezdve az iskolákban népszerűvé vált Anyák napi műsorok készítése, színjátszás, ajándékkészítés, és sok helyen ma is az anyukáknak külön előadást is tartanak a gyerekek. A tanárok-pedagógusok segítségével ajándékokat készítenek az anyukáknak, nagymamáknak.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.