Bitcoin és Ethereum elfogadóhely

Mi is az a Bitcoin, Ethereum és kriptovaluta?

A bitcoin az első decentralizált, digitális pénznem. A bitcoin digitális érmék, amiket az internet segítségével utalhatunk át. Más lehetőségekkel szemben a bitcoinoknak számos előnye van. Ez a kriptovaluta, az interneten közvetlenül átutalható, bankok vagy közvetítőházak közreműködése nélkül. Ezért a díjak sokkal alacsonyabbak, bármelyik országban használhatóak, a számlája nem zárolható és nincsenek előfeltételek, vagy önkényes limitek.

bitcoin

Nézzük meg, hogy hogyan működik.

Számos értéktőzsde működik ahol bitcoinokat vásárolhat és eladhat, dollárért euróért, vagy egyéb pénznemekért. A bitcoinok a számítógépén, vagy mobileszközén található digitális pénztárcában vannak. Bitcoint utalni olyan egyszerű, mint elküldeni egy emailt, és a bitcoin segítségével bármit megvásárolhat. A Bitcoin-hálózatot bányászoknak nevezett magánszemélyek védik. A bányászok a tranzakciók visszaigazolásáért újonnan létrehozott bitcoinokat kapnak jutalmul. A tranzakciók a visszaigazolásukat követően egy transzparens nyilvános főkönyvbe regisztrálódnak. A bitcoin az innováció számára merőben új utakat nyit meg. A szoftver teljes mértékben nyílt forráskódú és bárki felülvizsgálhatja a kódot.

bitcoin

A Bitcoin úgy változtatja meg a pénzügyeket, ahogy az internet változtatta meg a könyvkiadást. Ha bárki beléphet egy globális piacra, nagyszerű ötletek indulnak virágzásnak. A vállalkozások számára a Bitcoin nagyszerű eszköz a tranzakciós díjak minimalizálására. Semmibe nem kerül bitcoinokat elfogadni, és a rendszert is egyszerű felállítani. Nincsenek visszaszámlázások és a Bitcoin-univerzum új piacot nyit meg Ön előtt.

De akkor mi az Ethereum?

Leegyszerűsítve egy programozható blokklánc, amit programozók használhatnak újfajta alkalmazások kifejlesztésére.

Ezek a decentralizált alkalmazások (vagy "dapp-ok") kihasználják a kriptovaluta és a blokklánc technológia által nyújtott előnyöket. Megbízhatóak, ami azt jelenti, hogyha egyszer feltöltötték az Ethereumba, akkor örökké úgy fognak futni, ahogy programozták őket. Digitális vagyontárgyakat irányíthatnak, lehetőséget teremtve ezzel újfajta pénzügyi alkalmazások létrejöveteléhez. Decentralizáltak lehetnek, ami az jelenti, hogy semmilyen entitás vagy személy nem irányítja őket.

ethereum