Cserepes virág

Virágküldés cserepes virággal, minden korosztály számára


Európa északi területein, főleg Skandináviában már nagyon régóta szokás az, hogy amikor elkezdődött a tél, akkor növényeket vittek be a házaikba. Kezdetben természetesen csak a saját környezetükben elé őshonos növényeket tudták bevinni, mert a trópusi illetve amerikai származású növények akkoriban még nem voltak ismertek Európában. A szobanövények közül a kaktuszok biztos csak Amerika fölfedezése után jutottak el Európába, mivel ezek a kaktuszok csak Amerikában honosak. A kaktuszokkal karöltve rengeteg más növény is került Európába Amerikából és Európából Amerikába is.

A szobanövények elterjedése és Európába való behozatala a tizenkilencedik században élte virágkorát. A korábbi időkben a növények begyűjtése igen megerőltető és fárasztó volt, ráadásul a begyűjtött növények nem bírták a mostoha sós párájú napfénytelen hosszú hajóutat Európába, aminek következtében a szállítmány jelentős része elpusztult. Ráadásul a növények beszerzése is nagyon körülményes volt az ellenséges bennszülöttek miatti félelemtől, a nehéz terepen való haladástól, a trópusi betegségekkel is meg kellett küzdeni, valamint az éghajlattal, állatokkal és ismeretlen veszélyes növények is nehezítették a beszerzést. Ezek miatt a nehézségek miatt a szobanövények

Európába való szállítása nagyon jövedelmező gazdasági lehetőség volt, egyes korokban az aranyéval vetekedett az értékük. A nagy vagyon reménye miatt nem egyszer előfordult, hogy a növényekért kíméletlen versengés indult, aminek gyakori eszköze volt a csalás, korrupció, kémkedés és akár a gyilkosság is. Napjainkban szerencsére a technológiai fejlődés hatására, nem tapad vér a cserepes virágainkhoz.    

Tovább

Általánosan a cserepes virágokról:

Ajándékvásárlásnál sokan gondban vagyunk azzal, hogy nem szeretnénk vágott virágot ajándékozni, mert könnyen eltörik, problémás szállítani és, ami a legrosszabb egy idő után ki kell dobni. Ezzel szemben sokkal előnyösebbek a cserepes virágok, mert szállításuk egyszerűbb, nem nyomjuk össze, letehető állítva, és ami a legfontosabb, nem kell kidobni, így az érzelmesebb embereknek nem kell rosszul érezniük magukat attól, hogy kidobtak egy ajándékot. A cserepes virágokat sokféleképpen lehet osztályozni, például a cserépben lévő virág alapján és a cserép formája illetve anyagi minősége alapján.

A cserepes virágokat már kevesebb alkalmon lehet ajándékozni, mint a vágottakat. Randez-vous-okon nem ajánlott cserepes virágot ajándékozni, mert a cserepes virág a mélyebb kapcsolat meglétét és igényét jelképezi, határozott szándékunkat a másikkal való mélyebb kapcsolat ápolására, és ehhez a jelentéstartalomhoz még hozzátartozik a megkötöttség is, mely egy romantikus találkozáskor elronthatja a hangulatot. Kifejezetten ajánlott azonban, a közeli női családtagoknak – főleg az idősebbeknek – cserepes virágot ajándékozni, mert ezzel tiszteletünket és a szoros érzelmi köteléket fejezzük ki ajándékunkkal.

 Ezeknek a virágoknak nagy előnye még az, hogy épületen belül is lehet vele tartani akár évekig is virágokat, ha megfelelő tápoldattal és az adott növény igényeinek megfelelő földet és annak időszakos cseréjét biztosítjuk, valamint ha elegendő fényt és tiszta vizet adunk neki. Amennyiben nem szeretnénk esetleg az épületben tartani a virágokat az esetleges erős illatok vagy a rovarok bevonzása miatt, akkor arra is lehetőségünk van, hogy kiültessük az udvarra a virágot, fajtájától függően még cserepestül is kiültethető, ha biztosítjuk neki a szükséges tápanyag-, víz és fénymennyiséget.

Tovább