MINDEN AMI VIRÁGKÜLDÉS

Drága a virágküldés?

Mestervirág virágküldés
Mestervirág virágküldés
2017.06.11 13:14
Drága a virágküldés?

Sokszor elhangzik mostanában a következő mondat: „Sajnálok pénzt kiadni virágcsokorra, mert 1-2 nap múlva elhervad!” Ez esetben tényleg drága lehet a virágküldés, de nézzük meg, hogy miért fordulhat elő és valójában mennyi egy virágcsokor élettartama.

rózsadoboz

virágcsokor

Igazság szerint nem szabad a virágoknak 1-2 nap alatt elhervadniuk, csak akkor, ha azok nem frissek, a virágboltban ugyanis akár 1-2 hetet is eltölthetnek, szerencsétlen virágok ameddig valakinek megtetszenek.

(Nekünk műhelyünk van, minimális készlettel dolgozunk, vörös rózsát mindig tartunk, ami 1-2 napra elegendő, viszont a többi virágot a megrendelés után szerezzük be, egy nap akár háromszor is megyünk beszerzőkörútra!)

Melyik virág a legtartósabb? Én szeretem az orchideát, flamingót és papagájvirágot, mert kb. 30 napig tündökölnek, hanem tovább.

A királyliliom is jó választás, mert egy ágon 4-5 virág található, ezek nem egyszerre nyílnak ki, hanem fokozatosan, így ha egy virág elhervad a száron, nem kell kidobni a csokrot, csak le kell vágni a szárról az elhalt virágot.

A rózsa tartóssága fajtától függ, mi az ecuadori rózsákat szeretjük, mert ez akár 3-4 hétig is tündököl.

Ez a termelőknek is köszönhető mivel tartósítószerrel kezelik a rózsákat. A virág szállítása repülővel történik és napokig víz nélkül utaznak. A tartósítószernek köszönhetően ez nem látszik a virágokon. A másik érv, ami nem elhanyagolandó, hogy a Holland rózsákkal ellentétben az ecuadori rózsa feje akár 2-3x-is nagyobb lehet, így ez nem veszik el a csokorban.

A gerbera kb. 1-2 hetet bír ki, ezt kompenzálja azzal, hogy az ára kedvező és már 10 szál virágból is nagy csokrot lehet készíteni.

olcsó virágküldés

Az szezonális virágok pl. tulipán, frézia, nyári rózsa is kb. 2 hetet bírnak, áruk az adott szezonban kedvező, és a frézia illata akár egy egész szobát is betelít. A nyári rózsa, ami Magyarországon terem, szintén illatos, Holland és külföldi társaikkal ellentétben.

Aki még ennek ellenére is bizalmatlan a vágott virágokkal szemben, cserepes virágokat is vehet, vannak olyan cserepes növények, amik bizonyos évszakokban virágoznak és olyanok is, amik egész évben ontják a szebbnél szebb virágokat.

Ha ezeket a dolgokat figyelembe vesszük, akkor kiderül, hogy a virágküldés nem is olyan drág, csak találni kell egy megbízható virágküldő szolgálatot, például minket és akkor a virágcsokor is hetekig pompázni fog!