Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
Szavazás
Mi az ami a legjobban tetszik?
Virágcsokor
Rózsadoboz
Virágkosár
Cserepes virág
Naptár
2017. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Partnereink

Itt mindent megtalál ami virágokkal kapcsolatos!

2017.06.11 13:14
Drága a virágküldés?

Drága a virágküldés?

Sokszor elhangzik mostanában a következő mondat: „Sajnálok pénzt kiadni virágcsokorra, mert 1-2 nap múlva elhervad!”

Ez esetben tényleg drága lehet a virágküldés, de nézzük meg, hogy miért fordulhat elő és valójában mennyi egy virágcsokor élettartama.

Igazság szerint nem szabad a virágoknak 1-2 nap alatt elhervadniuk, csak akkor, ha azok nem frissek, a virágboltban ugyanis akár 1-2 hetet is eltölthetnek, szerencsétlen virágok ameddig valakinek megtetszenek.

(Nekünk műhelyünk van, minimális készlettel dolgozunk, vörös rózsát mindig tartunk, ami 1-2 napra elegendő, viszont a többi virágot a megrendelés után szerezzük be, egy nap akár háromszor is megyünk beszerzőkörútra!)

Melyik virág a legtartósabb? Én szeretem az orchideát, flamingót és papagájvirágot, mert kb. 30 napig tündökölnek, hanem tovább.

A királyliliom is jó választás, mert egy ágon 4-5 virág található, ezek nem egyszerre nyílnak ki, hanem fokozatosan, így ha egy virág elhervad a száron, nem kell kidobni a csokrot, csak le kell vágni a szárról az elhalt virágot.

A rózsa tartóssága fajtától függ, mi az ecuadori rózsákat szeretjük, mert ez akár 3-4 hétig is tündököl.

Ez a termelőknek is köszönhető mivel tartósítószerrel kezelik a rózsákat. A virág szállítása repülővel történik és napokig víz nélkül utaznak. A tartósítószernek köszönhetően ez nem látszik a virágokon. A másik érv, ami nem elhanyagolandó, hogy a Holland rózsákkal ellentétben az ecuadori rózsa feje akár 2-3x-is nagyobb lehet, így ez nem veszik el a csokorban.

A gerbera kb. 1-2 hetet bír ki, ezt kompenzálja azzal, hogy az ára kedvező és már 10 szál virágból is nagy csokrot lehet készíteni.

Az szezonális virágok pl. tulipán, frézia, nyári rózsa is kb. 2 hetet bírnak, áruk az adott szezonban kedvező, és a frézia illata akár egy egész szobát is betelít. A nyári rózsa, ami Magyarországon terem, szintén illatos, Holland és külföldi társaikkal ellentétben.

Aki még ennek ellenére is bizalmatlan a vágott virágokkal szemben, cserepes virágokat is vehet, vannak olyan cserepes növények, amik bizonyos évszakokban virágoznak és olyanok is, amik egész évben ontják a szebbnél szebb virágokat.

Ha ezeket a dolgokat figyelembe vesszük, akkor kiderül, hogy a virágküldés nem is olyan drág, csak találni kell egy megbízható virágküldő szolgálatot, például minket és akkor a virágcsokor is hetekig pompázni fog!

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.