Kék rózsa

A kék rózsa

A legtöbb ember kedvenc színe a kék! Nézzük csak meg, hogy ki-milyen színű ruhát visel, és látni fogjuk, hogy a kék szín elég sűrűn felbukkan az emberek ruhatárában. Így van ez a virágok esetén is, sokan ugyanis kék virágot keresnek és meg is lepődnek, amikor a weblapunkon rátalálnak a kék rózsára.

Amit tudni illik a kék rózsáról, hogy a természetben nem található meg. Kínában természetesen sikerült a kék rózsát mesterségesen előállítani, de átszámolva egy szál ára 4-5 ezer Forint, tehát aki egy 20 szálas csokrot szeretne kék rózsából, annak eléggé a zsebébe kel nyúlnia. Magyarországon a fehér rózsából állítják elő, festéses módszerrel a kék rózsákat, így lehet azt biztosítani, hogy csak minimális árkülönbözet legyen a hagyományos rózsákhoz képest.

A festés készülhet úgy, hogy leszedés után kék színű festékkel szívatják fel a fehér rózsákat, ezt a módszert nem szeretem, mert miután megérkezik a virág Hollandiából, nem olyan szép, a szirmok olyanok mintha egy érrendszer hálózná be, az "erek" sötétebbek, tehát nem egységes a színe. A másik módszer, amikor különleges virágfestékkel a szirmokat lefújják, ilyenkor a kék rózsának egészségesebb hatása van és a festék sem károsítja a szirmokat.

Náluk az a kék rózsa kapható, amelyiknek a szirmai le vannak fújva!

Fontos! Azt szeretnénk kérni, hogy a kék rózsát a kiszállítás időpontja előtt legalább 48 órával rendelje meg, mert a festés után száradási ideje van! A festés után pár nappal a rózsa nyílni fog és így itt-ott, ahol a festék nem ment be a szirmok közé, mert a virág még bimbós volt, látszani fog a rózsa eredeti színe, (lásd lenti fotó). Kérjük, hogy ennek tudatában rendeljen kék rózsát!

kék rózsa szemléltetés

Tovább

A virágküldés segítségével milyen alkalmakra küldenek kék rózsát?

A férfiaknak is szoktak virágot küldeni és ilyenkor vagy egy semleges színt választanak, ami a fehér, vagy a kék színt. A kék rózsa a ballagások idején a legnépszerűbb, ugyanis sok fiú gyerek ballag és ez a szín az ideális számukra.

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a kék rózsát nők számára is gyakran vásárolják születésnapra, névnapra, vagy évfordulóra. A nők is szeretik a kék színt és sok férfi ezzel imponál kedvesének, hogy a kék rózsákat választja. Volt, hogy esküvői csokrot készítettünk el kék színű rózsából, mert ez volt a menyasszony kérése különleges virágcsokrot szeretett volna és ez a szín volt a kedvence, ezért esett rá a választás.

A kék rózsának a jelentése az, hogy a lehetetlennek tűnő dolgok is valóra válhatnak, így aki tudatában van a jelentésével, az akár udvarlás céljából is rendel kék rózsát. Meglepő, de sokan kérik ezt az idézetet az üdvözlőkártyára, tehát sokan alaposan utána néznek annak, hogy mit rendeljenek kedvesüknek!

Aki szeretne egy különleges ajándékot küldeni szeretteinek, az bátran válassza a kék rózsát csokorba, kosárba, vagy rózsadobozba. A budapesti virágküldés ingyenes!

Tovább