Körcsokrok

Virágküldés mesés körcsokor segítségével

Hogyan készül, és milyen is az igazi körcsokor?

A körcsokrok a ballagások, esküvők elmaradhatatlan virágkötészeti módszere. Eredetük a középkor-előtti időszakba is visszavezethető, legalábbis a legfrissebb kutatások szerint. Lényeg a lényeg, a körcsokor régóta ismert forma, és töretlen népszerűségnek örvend napjainkban is.

Nevét a jellegzetes virágelrendezési módszere adja, hiszen ezeket kör alakban, belülről kifelé haladva rakják össze a készítőik. Így a spirális elrendezésnek köszönhetően a tökéletes rendezettség érzetét keltik, amellett, hogy a különböző variációknak köszönhetően bármilyen színskálát meg tudunk jeleníteni, bármilyen alkalomra meg lehet találni az ideális virágokból összeállított körcsokrot. A legtöbb esetben olyan virágokat használnak fel a készítéséhez, mint a rózsa, tulipán, liliom, de nem ritka az sem, hogy az orchideához, kálához vagy éppen a liziantuszhoz hasonló egzotikus virágfajták is belekerülnek. A körcsokrokba választott virágok általában tavaszi szezonális növények.

 A virágok mellett nem szabad elfelejtenünk a különböző díszítőelemeket sem, a különféle páfrányszerű zöld részeket, amelyekkel például sokkal természetesebben mutatnak a csokrok, de nem ritkák a különféle plüssállatok és kis ajándékféleségek sem, amiket módszeresen beletűznek a csokrunkba.

Nézet:
-27%
Sárga rózsa körcsokor - MesterVirág virágküldés
Sárga rózsa körcsokor - MesterVirág virágküldés
-26%
Diamond rózsa csokor - MesterVirág virágküldés, Valentin nap
Diamond rózsa csokor - MesterVirág virágküldés, Valentin nap
-27%
Vörös rózsa körcsokor - MesterVirág virágküldés, Valentin nap
Vörös rózsa körcsokor - MesterVirág virágküldés, Valentin nap
Sorrend:

Meddig maradnak szépek a körcsokrok?

A körcsokrok kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy meddig állnak a virágok, meddig mutathatja azt a szépségét amilyen a vásárlás pillanatában volt. Általános időtartamot nehéz megmondanunk, mivel ez a virág típusától függ. A kisebb tűrőképességű virágoknál, mint például a tulipán, 1-2 hétről beszélhetünk, viszont a nagyobb tűrőképességű rózsánál például 3-4 hétig is csodálhatjuk a csokrot.

Amennyiben rendeli a csokrot, akkor sem kell attól aggódnia, hogy a virágok már nem a pompáznak, mert tegyük fel már régebben össze lettek állítva, így elindult a hervadás, és annak jelei már jelentkeznek a csokrunkon. Nem, épp ellenkezőleg az összeállítást pontosan úgy időzítjük, hogy a körcsokor átvételekor a lehető legfrissebb állapotban legyenek a növények. Így a már az előzetesen egyeztetett összeállítású körcsokrot akkor tudja átvenni, amilyen időpontot egyeztetett velünk.