MINDEN AMI VIRÁGKÜLDÉS

Milyen csokrot adjunk a tanárnak szeptember 01.-én?

Mestervirág virágküldés
Mestervirág virágküldés
2020.01.18 23:29
Milyen csokrot adjunk a tanárnak szeptember 01.-én?

Az iskolakezdés a hosszú nyári szünet után nehézkes lehet, de nem felejthetjük el azt, hogy az osztályfőnököt illik ilyenkor meglepni virággal. Talán a legnehezebb az első osztályos gyerekeknek, akik még nem tudják azt, hogy mi vár rájuk az iskolában, de a szülőknek sem könnyű a dolguk, mert a tanárköszöntő virágcsokor mellett sok minden másról is gondoskodniuk kell. 

 

A szülőnek el kell döntenie, hogy milyen ruhába menjen a gyerek az iskolába, bevásárolni mindent, ami az iskolakezdéshez kell és még a tanárköszöntő ajándékról is gondoskodnia kell, a tanév kezdés tiszteletére. Ez a hagyomány, hogy a tanároknak virágot kell adni elég régen kezdődött, majd egy időben a szülők összedobták a pénzt és egy csokrot ajándékozott az osztály közösen, de mostanság divatossá vált az, hogy az összes gyerek külön-külön ajándékozza meg a tanárt virágcsokorral.  

Az nem számít, hogy egy boltban veszi meg a virágot, vagy az interneten veszi igénybe a virágküldés szolgáltatást, hagyjuk, hogy a gyereknek is legyen beleszólása abba, hogy milyen csokrot ad a tanárnak, hisz ez az Ő ajándéka is.  

Milyen virágot adjunk? 

Szeptember elseje nem csak az iskolakezdés napja, hanem az ősz első napja is, ezért ebben az évszakban a melegebb színeket használják a virágkötők. Választhatjuk ilyenkor az őszi rózsákat, különböző melegebb színű rózsákat, liliomból a narancssárgát, vegyes színű gerberát, krizantémokat és az orchideát is.  

Az általános iskolás gyerekeknek nem kell túl drága csokrot vásárolni, kisebb és olcsóbb virágcsokor is megfelelő. A középiskolások már nagyobb virágcsokrot is adhatnak a tanáruknak, a diplomásoknak viszont érdemes nagy csokrot vásárolni, mert az iskolának számukra lassan vége és így tudják megköszönni a sok évi tanítást, odafigyelést és tudást!

Virágküldés a tanárnak 

A virág kiválasztásánál érdemes a tanár életkorát és a tanított tárgyat is figyelembe venni. A virágkötészetben nem csak virágokat kötnek a csokorba, hanem bármit, ami alkalmas lehet erre, így készíthetünk akár tematikus csokrokat is, például egy irodalomtanárnak tollakat lehet a csokorba kötni. Vonalzót lehet a matematika tanárnak a csokrába kötni és ecsetet a rajztanárnak. 

Tapasztalt tanár számára adhatjuk a piros, narancsos árnyalatú virágokat, még a fiatalabb, pályakezdő tanároknak világosabb színű virágokat. A férfiak számára nehezebb lehet a választás, nekik a semlegesebb színek és a hosszúkásra kötött férfias csokrok lehetnek jók, például egy zöld virágú orchidea fürt zöldekkel díszítve. 

A virágkosarak és rózsadobozok is tökéletes ajándékok, ugyanis kevesebb gondoskodás igényelnek és tartósak is. A vizes oázis tartja a virágot frissen, nem engedi, hogy a virág elszáradjon, csak annyi tennivalója van a megajándékozottnak, hogy három naponta vízzel meglocsolja az oázist.   

Amennyiben szép és friss virágcsokrokkal szeretné gyerekei tanárait megajándékozni, akkor bátran vegye igénybe virágküldés szolgáltatásunkat, a kért időben kiszállítjuk a friss virágokat, így biztos lehet abban, hogy az Ön gyereke fogja a legszebb virágot átadni a tanárjának.