Tavaszi virágok

Tulipán virágcsokor

A tulipán és a hőmérséklet emelkedés

A tulipán nagyon kedvelt tavaszi virág és legtöbb esetben Anyák napjára is tulipáncsokrot szeretnének küldeni a megrendelőink. Egy-egy hűvös Anyák napján 10-15 évvel ezelőtt még sikerült friss tulipánokat kiszállítani, de a mostani bolondos, meleg időjárásban már április 20. körül le kell állítanunk a tulipán rendeléseket.

A meleg hatására a tulipán már a szállítás közben kinyílik és a szára megnyúlik, ezért 1-2 nap alatt tönkre mehet, így nem csak nálunk nem érdemes tulipán csokrot vásárolni akkor, ha 15-17 fok fölé megy a kinti hőmérséklet, hanem sehonnan. Szerencsére a frézia jobban bírja a meleget, ezért a frézia csokrot bátran ajánljuk a tulipán helyett. Ha már pénzt ad ki egy csokorért, akkor sokáig gyönyörködhessen benne a megajándékozott!

Tovább

A tavaszi virágok minden évszakban nagyon keresettek, ezért a mi kínálatunkban is megtalálhatóak a tavaszi virágcsokrok. A tulipán és a frézia az a virág, amit Hollandiából az év hidegebb-hűvösebb hónapjaiban hoznak, a kerti tavaszi virágokat csak tavasszal lehet a nagykereskedésekben Magyar termelőktől megvásárolni.

A tavaszi virágokat idős nénik, bácsik kezében is megláthatjuk tavasszal ugyanis piacok környékén Ők is árulják azokat a virágokat, amit a saját kertjükből leszednek.

De mikor virágoznak ezek a tavaszi virágok?

Leghamarabb talán a hóvirág virágzik, ezt a virágot tartják a tavasz első hírnökének is, viszont a hóvirágot tilos leszedni, mert büntetés jár érte.

A tulipán és a nárcisz körülbelül egy időben virágzik, kora tavasztól egészen Anyák napjáig. Ekkor viszont már elég meleg az időjárás, így egy két nap alatt elvirágzik.

Az orgona és a pünkösdi rózsa ballagás környékén virágzik, tehát ezek a tavaszi virágok később találhatók meg az árusoknál.

A Holland frézia ma már minden évszakban elérhető a nagykereskedésekben, a tulipán viszont nyáron nem kapható ugyanis a nagy melegben hamar kinyílik, sokszor már a nagykerből a virágboltba nem jutna le épségben, ezért nyáron ne a tavaszi virágokat keressük, hanem a nyári rózsákkal ajándékozzuk meg szeretteinket.

Tovább