Tulipán

A tulipán

Sokan mondják azt, hogyha tulipánt látunk, akkor megérkezett vele együtt a tavasz is. És ez tényleg így is van, mert a tulipán a legkedveltebb tavaszi virág. A törököknek köszönhetjük a legszebb tulipánokat, akik a 16. században hozták be őket Magyarországra. A tulipán a nevét a törökök turbánjáról kapta.


Napjainkban, a virágboltokban nyár kivételével már minden évszakban kapható a tulipán, Hollandiából érkezik hozzánk. Tudni kell erről a virágról, hogy nem szereti a meleget, ezért nálunk április közepétől már nem kapható.

A tulipánnak ugyanis van egy olyan tulajdonsága, hogy miután levágták, akkor is növekedik. Víz, magasabb hő és fény hatására egy nap alatt 5 cm-t is nőhet csokorba kötve, és pár nap alatt elvirágzik.

Tehát amikor már a hőmérséklet megemelkedik nem ajánlatos tulipánokat vásárolni. Virágboltok még ilyenkor kísérletezhetnek vele, ugyanis sok helyen tartják még ilyenkor is hűtőben, de miután hazaviszi valaki, akkor a meleg hatására beindul a folyamat!

Nekünk csak annyi ilyenkor a kérésünk, hogy ne ragaszkodjanak nyáron is a tulipánhoz foggal és körömmel, mer fel lehet hívni az összes virágboltot, hogyha nem lehet kapni a virágot!

Tovább