Virág

A virág életünk szerves része!


Nem is gondolunk bele abba, hogy a virág jelen van már születésünktől fogva az életünkbe, majd végig is kíséri azt egészen a halálunkig! Az emberek többsége a tavaszt szereti a legjobban, akkor éled a természet és akkor virágoznak és illatoznak a virágok. Sokak számára elvárás az, hogy mindig legyen otthon friss virág a vázában. Ezen az oldalon virágonként csoportosítottuk a virágkompozíciókat azért, hogy könnyebben megtalálja a keresett virágot!

Tovább

Mi is az a virág?

A virág nem más, mint a növény, szaporító szerve, a virágból lesz majd a termés. Viszont a virág nem csak a rovarok számára csábító, hanem az embereket is leveszi a lábukról a csodálatos illat és szépség miatt! Nem csoda, hogy már több ezer éve is nagy becsben tartották az emberek a virágokat!  Egyes kultúrákban csodálatos virágoskerteket hoztak létre, mások pedig előszeretettel díszítették az otthonukat a virágokkal, amiről feljegyzések és festmények, is tanúskodnak.

A virág felbukkan az építészetben is, a tervezők-építészek előszeretettel alkalmaztak régebben virágmotívumokat, épületeket díszítettek vele.

A virág az utca emberének szemével

Megkérdeztünk pár embert, hogy mi jut eszekbe a virág szó hallatán. Az első reakció mindenkinél az volt, hogy elkezdett mosolyogni, utána pedig a legtöbb ember egy virágos ünnepet említett, mint pl. a születésnap, névnap, Valentin nap, Anyák napja Nőnap stb. Megkérdeztük azt is, hogy milyen sűrűn vásárolnak virágot. Ebben az esetben volt, aki heti rendszerességgel és olyan is, aki csak félévente évente.

Ez függ az emberek pénztárcájától is az elmondások szerint, illetve a tapasztalataiktól. A negatív tapasztalatok hatására, az emberek kevesebb virágot vásárolnak, mint régen és ez azok miatt a kereskedők miatt lehetséges, akik nem becsületesek, a virágot mindenféle praktikákkal életben tartják, csak hogy valaki megvegye, és amikor a vásárló hazaviszi a virágot, akkor egy óra alatt elkókad.

Az egyik megkérdezett személy pont arra panaszkodott, hogy a vásárolt rózsa egy óra után elkókadt és így szégyenben maradt a kedvese előtt. Fontos megjegyezni, hogy nem minden kereskedő ilyen. A mi virágjainkat mindig a megrendelés után szerezzük be, nálunk a virág max. fél-egy napot tölt el a kiszállítás előtt.

Ezt már lassan 3 éve így csináljuk, mert a vásárlók mindig olyan virágot kérnek, ami nincs készleten és így felesleges készletet tartani. Aki tudja, hogy valami alkalomra virágot szeretne küldeni, az előző nap 16 óráig megrendeli és mi más nap délelőtt kiszállítjuk a virágcsokrot.

Ahogy egy születésnapi tortát is meg kell rendelni a cukrászdában és leghamarabb másnap vehető át, úgy mára a virágokkal is ez a helyzet, előző nap kell megrendelni, hogy friss legyen mint a torta.

Egy sikeres virágküldés története pompás virággal

Mivel mi csak virágküldéssel foglalkozunk, ezért nap, mint nap kapunk köszönő leveleket, hogy a virág nagyon szép volt, amit kiszállítottunk, a csokor időben megérkezett. Mivel ajándékról van szó és a megajándékozott nem tudja, hogy a virágfutár érkezik hozzá, ezért van, hogy nem tartózkodik a szállítási címen.

Ilyenkor megy a nyomozás, telefonálgatás, hogy a virág célba érjen. Így történt ez az egyik vásárlónk esetében is, aki egy héttel előre megrendelte a virágot, viszont nem tudta, hogy az nap helyettesíteni fog a párja egy másik címen és így a virág kalandos utat jár be, ameddig elér a célszemélyhez.

A virágfutár megérkezett a megadott címre, ahol a munkatársak adtak egy másik címet ahol Őszerintük helyettesít aznap a megajándékozott. A futár kivitte a csokrot a következő címre, de ott azzal szembesült, hogy ott sem tudja a virágot átadni, mert nem is tudtak arról, hogy az nap a Hölgy ott helyettesítene.

Ekkor a virágfutár már telefonált a megajándékozandó személynek, hogy hova vigye a virágot, mert egész Budapestet bejárni nem lett volna érdemes, kiderült, hogy egy 3. címen tartózkodik, ahova a virágcsokrot a virágfutár kiszállította, és így ért a virág célba a futár kitartó munkájának köszönhetően. Az öröm nagy volt a telefonhívás ellenére és mindenki elégedett volt a virágküldés szolgáltatással!

 

Tovább