Új jelszó kérése
Itt mindent megtalál ami virágokkal kapcsolatos!

Virág

2017.07.01 13:07

Virág


A virág életünk meghatározó része, gondoljunk csak bele abba, hogy rengeteg ünnep alkalmával felbukkan és végig kíséri az egész életünket. Vannak igen különleges virágok is a világban, íme, néhány virág, ami biztos meglepetést okoz:

Titánbuzogány virág


Ez a növény méltán érdemelte ki a világ legnagyobb virága jelzőt, mert a virág magassága több mint két méteres. Nem illatos, hanem kifejezetten büdös virág, mely csak három évente egyszer virágzik. Szumátráról származik és csak a trópusi környezetet szereti. Sajnos ezt a növényt is a kihalás veszélye fenyegeti, mert az élőhelye egyre kisebb lesz.

legnagyobb virág


Majom orchidea virág


Igen különleges növény a majom orchidea, mert a virága kísértetiesen hasonlít egy majom fejére, ami mókás és érdekes látvány. Ez az orchidea Ecuadorból és Peruból származik, ott őshonos. Drakula orchideának is nevezik, mert a virágon található két nyúlvány, ami egy vámpír fogaira hasonlítanak.

majom orchidea virág


Csókvirág


A csókvirág nagyon emlékeztet egy női szájra, ami ki van rúzsozva. Kolumbiából származik, a feltűnően piros ajkakra emlékeztető fellevelek dolga oda vonzani a beporzást végző rovarokat. Egyúttal gyógynövény is, mert népi gyógyászatban sokféle módon felhasználják betegségek gyógyítására.

csókos száj virág


Pólyás baba virág (Anguloa uniflora)


Ez a virág egy pólyában található csecsemőre hasonlít, Kolumbiában és Peruban őshonos, innen származik. Fantasztikus, hogy a természet mire képes, sok olyan növény létezik a világon, amiben felfedezhetünk egy állattal, élőlénnyel való hasonlóságot, de ne tévesszen meg minket a hasonlóság, mert ez csak egy optikai csalódás.

csecsemő orchidea virág

A virág szerepe

A virág szerepe a növény életében a szaporodás. A növény olyan színű és illatú virágot növeszt, ami vonzó a beporzást végző rovarok számára. A beporzás után a virágból termés lesz, amiben magok vannak. Amikor a termés megérik, leesik a növényről a földre, majd a mag a földbe kerül, kicsírázik és létre jön egy új növény és a körforgás kezdődik elöről.

Webáruház készítés