Új jelszó kérése
Fizetési megoldás
Szavazás
Mi az ami a legjobban tetszik?
Virágcsokor
Rózsadoboz
Virágkosár
Cserepes virág
Naptár
2017. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Partnereink

Itt mindent megtalál ami virágokkal kapcsolatos!

2017.07.01 13:07
Virág

Virág


A virág életünk meghatározó része, gondoljunk csak bele abba, hogy rengeteg ünnep alkalmával felbukkan és végig kíséri az egész életünket. Vannak igen különleges virágok is a világban, íme, néhány virág, ami biztos meglepetést okoz:

Titánbuzogány virág


Ez a növény méltán érdemelte ki a világ legnagyobb virága jelzőt, mert a virág magassága több mint két méteres. Nem illatos, hanem kifejezetten büdös virág, mely csak három évente egyszer virágzik. Szumátráról származik és csak a trópusi környezetet szereti. Sajnos ezt a növényt is a kihalás veszélye fenyegeti, mert az élőhelye egyre kisebb lesz.


Majom orchidea virág


Igen különleges növény a majom orchidea, mert a virága kísértetiesen hasonlít egy majom fejére, ami mókás és érdekes látvány. Ez az orchidea Ecuadorból és Peruból származik, ott őshonos. Drakula orchideának is nevezik, mert a virágon található két nyúlvány, ami egy vámpír fogaira hasonlítanak.


Csókvirág


A csókvirág nagyon emlékeztet egy női szájra, ami ki van rúzsozva. Kolumbiából származik, a feltűnően piros ajkakra emlékeztető fellevelek dolga oda vonzani a beporzást végző rovarokat. Egyúttal gyógynövény is, mert népi gyógyászatban sokféle módon felhasználják betegségek gyógyítására.


Pólyás baba virág (Anguloa uniflora)


Ez a virág egy pólyában található csecsemőre hasonlít, Kolumbiában és Peruban őshonos, innen származik. Fantasztikus, hogy a természet mire képes, sok olyan növény létezik a világon, amiben felfedezhetünk egy állattal élőlénnyel való hasonlóságot, de ne tévesszen meg minket a hasonlóság, mert ez csak egy optikai csalódás.

A virág szerepe

A virág szerepe a növény életében a szaporodás. A növény olyan színű és illatú virágot növeszt, ami vonzó a beporzást végző rovarok számára. A beporzás után a virágból termés lesz, amiben magok vannak. Amikor a termés megérik, leesik a növégyről a földre, majd a mag a főldbe kerül, kicsírázik és létre jön egy új növény és a körforgás kezdődik elöről.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.