MINDEN AMI VIRÁGKÜLDÉS

Virág névnap

Mestervirág virágküldés
Mestervirág virágküldés
2017.04.16 13:36
Virág névnap

Virág névnap november 26.-án van. A jelentése maga a szó: virág. Nem meglepő, hogy a virágokról embereket is elneveznek, rengeteg virágos névnap létezik, meg is nézünk párat, hogy melyik virág névnap melyik napra esik, csak azért, hogyha virágot szeretne küldeni akkor tudja :) 

rózsadoboz

virágcsokor

Fentebb már leírtuk, hogy a Virág név jelentése maga a virág, de azt tudta, hogy ez már egy Magyarosított változat és a Flora névből fakad? A Virág név elég gyakori név, sokan nevezik el kislányukat Virágnak. 

Mikor van virág névnap?

Az évben többször is van Virág névnap, de a hivatalos november 26.

Ezt a névnapot még november 24.-én, január 08.-án, július 29.-én is ünneplik. 

 

Milyen virágcsokrot rendeljek Virág névnapra?

Szerintem szinte bármilyen virágcsokor küldhető Virág névnapra, azért mert a név magára az ajándékra is utal, nem határozza meg azt, hogy milyen fajtájú legyen. A virágok színe lehet változatos és mindenkinek az egyéniségéhez illő.

Virág névnap 

 

Milyen virágról nevezhetjük el a kislányunkat, melyek azok a virágok, amik már keresztnáv ként is szolgálnak?

Rengeteg virágnév van ma már Magyarországon, amit adhatunk kislányunknak keresztnév ként. Sokan ugyanis amondóak, hogy a virágok a természet csodái és ezért a kislányuk is megérdemli ezt a jelzőt. 

Nézzük azokat a virágokat amik igazán modern nevek és ma már névnapok is: Abélia, Azálea, Árnika, Árvácska, Begónia, Boglárka, Búzavirág, Ciklámen, Cinnia, Csillagvirág, Enciána, Frézia, Gardénia, Gyopár (Gyopárka), Gyöngyvirág, Hortenzia, Hóvirág, Jázmin, Kála, Kamélia, Margaréta, Nefelejcs, Primula, Rezeda, Sáfrány, Szegfű, Tűzvirág, Verbéna.

A virágos névnapok száma évről évre gyarapodik, és ne lepődjünk meg azon, hogy ezeket a neveket nőknek adják, hisz a nők olyan szépek mint a virágok, ezért megérdemlik azt, hogy a nevüket róluk kapják!