Virágcsokor

Virágküldés, virágcsokor minden mennyiségben 1 helyen azonnal!

A virágboltunk széles választékot kínál minden alkalomra, az összes népszerű virágcsokor, az azok mellé adható ajándékok, rózsás dobozok, cserepes virágok mind megtalálhatóak nálunk. Emellett lehetőséget nyújtunk a virágkiszállításra is, így önnek nem kell vesződnie a választott virágok hazajuttatásával épen és egészségesen. Lássuk is, melyek ezek a kategóriák.

A lenti ikonokra kattintva tudja kiválasztani a csokor stílusát!

Tovább

Egyszerű virágcsokor:

Virágcsokrok esetében, kezdve az egyszerű virágcsokroktól széles választékkal rendelkezünk. Az egyszerű virágcsokor az, amikor többségében 1 típusú virággal dolgozunk, és kisebb csokrokat készítünk. Ezek viszont univerzálisnak tekinthetők, az ilyenek szinte bármilyen alkalomra adhatók és elvihetők, nem ritka, hogy a virágboltokban az ilyen csokrokból már előre is el van készítve néhány darab, hogy az éppen besiető vevő azonnal választhasson és el is vihesse a csokrot, anélkül hogy hosszabb ideig kellene várakoznia az elkészítésére.

Körcsokrok:

A körcsokrok, amik neve a jellegzetes virágkötési módszerből eredetezhető, már komolyabb elkészítési móddal, nagyobb variációs lehetőséggel rendelkezik. Ebből fakadóan időben is tovább tart egy körcsokrot elkészíteni, mint egy egyszerű virágcsokornál. Az ilyen körcsokrok a variációs lehetőségek miatt több virágból állnak, nagyobb arányban tartalmazhatnak zöld részeket, amik egyfajta természetességgel ruházzák fel azt. Rövid és hosszú szárú verzióban is el lehet őket készíteni, a virágboltban pedig az általunk kiválasztott növényekből, általában a szemünk láttára állítják össze a körcsokrot.

Ballagási csokor:

A ballagási csokor, amit sokan csak a tipikus szezonális alkalmakkor vásárolnak, pontosabban a májusig vagy júniusig terjedő időszakban, amikor a diákok elballagnak az általános vagy éppen középiskolából. Azonban számos más eseménykor is adhatunk ballagási csokrot, ilyenek lehetnek egy-egy eredmény ünneplése, díjátadók és egyéb kimagasló eredmények ünneplése. A ballagási csokrok egyik legnagyobb előnye, hogy az elkészítéskor olyan papír résszel látják el a csokrot, ami megvédi az ajándékozott ruháját attól, hogyha huzamosabb ideig a kezében ültetve tartja a ballagási csokrot, akkor sem tegyen kárt a ruhájában.

 

A virágcsokor napjaink legnépszerűbb ajándéka, a kreatív virágkötőknek hála két egyforma virágcsokor nem létezik, ezért soha sem unalmas az ajándékozás.

A virágcsokor többféle lehet az alakjának és kötési stílusának megfelelően, illetve szinte bármilyen virágcsokorba köthető, csak a fantáziáját kell használnia. A mi kínálatunkban sokféle virágcsokor megtalálható, ilyenek a szezonális virágokból kötött csokrok, az egyszerű virágcsokrok, hosszúkásra kötött csokrok, ballagási, születésnapi és még sorolhatnánk.

 

A virágcsokor hogy készül? A virágokat gondosan ki kell válogatni, nem friss vagy törött virág ne kerüljön a csokorba. Rózsacsokor esetén a tüskéket és a felesleges leveleket el kell távolítani, a kötés alatt már nem lehetnek levelek tüskék. A díszítéshez használt zöldeket elő kell készíteni, és lehet is kezdeni a kötést. Körcsokor esetén a virágokat spirálisan kell a csokorba rakni és oda kell arra figyelni, hogy hézagok ne maradjanak, törekedni kell a gömbformára. Hosszúkás csokrok esetén ki kell választanunk egy szálat, ami a csokor tetején lesz és lefelé haladva szélesednie kell a csokornak. Ha a virágcsokor elkészül, köthetünk alá vízhatlan díszpapírt és hálót, organzát is, és végül a virágok szárát egyforma hosszúságúra vágjuk le.

 

Egy kis fantáziával és kézügyességgel bárki készíthet otthon is bámulatos virágcsokrokat, csak meg kell ismernie a virágkötészet alapjait. 

Vegye igénybe szolgáltatásunkat, mert a virágküldés Budapest kerületeibe ingyenes!

Tovább