MINDEN AMI VIRÁGKÜLDÉS

A virágküldés virágillemtana

Mestervirág virágküldés
Mestervirág virágküldés
2017.06.11 13:04
A virágküldés virágillemtana

Mire érdemes odafigyelni mielőtt virágcsokrot küldenénk szeretteinknek?

A virágküldés sokak számára nem egyszerű, mert mindig a tökéletes csokrot keresik, íme, egy kis segítség, hogy könnyebb legyen a választás:

rózsadoboz

virágcsokor

A szálak száma az első, amire oda kell figyelnünk, sokan azt tartják, hogy 10 szál alatt csak páratlan számú virágot köttessünk a virágcsokorba, 10 szál felett pedig már bármennyi szál virág mehet a csokorba. De mi van akkor, ha születésnap, vagy évfordulóra küldjük a virágcsokrot? Természetesen ezek az alkalmak kivételt képeznek, tehát ha például a 8. házassági évfordulójukat ünneplik akkor 8 szál virág is belekerülhet a virágcsokorba.

Ma már nem szégyen, ha egy férfinek virágot küldenek. A küldő viszont figyeljen arra, hogy a virágok színe sötétebb, vagy férfiasabb legyen, a csokor alá kötött díszpapír akár kék színű is lehet.

Virágillemtan

A virágüzletben selyempapírba csomagolják a virágcsokrot, hogy megóvják azt a szállítás során. Átadás előtt illik a virágcsokrot kicsomagolni és úgy átadni a megajándékozottnak. A virágfutár ezt már az első pillanatban megteszi, így ha virágot küld, udvarias kiszolgálásban lesz része.

A megajándékozottnak is van feladata, mert a kapott virágcsokrot illik azonnal vízbe rakni, már csak azért is, hogy nehogy elhervadjon, így a virágcsokor tovább pompázik.

A színek jelentése

A klasszikus vörös színű rózsa a szerelmet jelenti, így szerelmes ember, ha virágot szeretne küldeni, bátran választhatja a vörös rózsát.

A fehér virág az ártatlanság, tisztaság, nagyrabecsülés jelképe, jó érzést kelt egy fehér virág látványa. Amennyiben idősebb hölgynek szeretnénk virágot küldeni, bátran küldhetjük neki a fehér színű rózsát, liliomot, orchideát, flamingót. A fehér szín Karácsonykor is felbukkan, ilyenkor a pirossal kombinálják, a fehér ilyenkor a havat és a telet is jelképezi, miközben a piros-vörös szín a szeretetet, kötődést!

A rózsaszín virág jelentése, szeretet, kedvesség, fiatalság. Ezt a színt fiatal-fiatalos hölgyek születésnapi csokránál is használhatjuk, jó választás a nálunk kapható „sweetness” rózsa is, ami egy újabb szín, a rózsa szirmai fehérek, ami több helyen rózsaszínessé változik, nagyon érdekes és szép virág.

A lila szín a barátság, plátói szerelem, megbízhatóság színe. Rengeteg lila tulipáncsokrot szoktunk eladni, a férfiak a jelentésétől függetlenül is kérik, mert látványos és különleges csokor.

A sárga a gazdagság, dicsőség, és gyönyör, vidámság, nyár színe. Sokak fejében a következő tévhit él, miszerint a sárga az irigység színe. Most komolyan! Ki az az idióta, aki ha irigy valakire küld neki egy sárga színű csokrot? Ezt sürgősen el kell felejteni, virágra ez nem igaz! Sok sárga virágot vittünk már kórházba beteg embereknek és mind mosolyogtak, eszükbe sem jutott, hogy „úr isten ez sárga, na, most akkor valaki irigy rám, hogy kórházba kerültem” Ezt valaki egyszer kimondta, majd a jött a birkaeffekt, és mindenki ezt hajtogatja, még ha nem is így gondolja.

A narancssárga jelentése a gyönyör, magasba törés színe. Csokroknál kombinálhatjuk a sárga narancs és bordó színeket, fantasztikus őszi csokrot lehet belőlük kötni, ezek mind az ősz színei!

A kék jelentése, hogy az elérhetetlen még is valósággá válik. Kék virág nehéz találni a természetben, főleg a virágkötészetben, ezért a fehér rózsát szokták kékre festeni. Nőnek férfiaknak is remek ajándék, a látvány magáért beszél.

Reméljük, hogy ezzel a kis szösszenettel sikerült segítséget nyújtani és így egyszerűbb lesz kiválasztani a virágcsokrot, amit a virágküldés segítségével elküld szeretteinek!